Sint Gerlachus Maastricht2019-09-27T13:26:14+01:00

Project Description

Sint Gerlachus Maastricht

Groots genieten

duurzaam renovatieplan

Ten zuiden van Maastricht ligt in de kom tussen Maas en Albertkanaal,
het charmante Jekerdal. Je waant je hier niet in Nederland of België,
maar in het midden van Frankrijk of Duitsland. Dat komt mede door de wijnranken
die opkruipen tegen de zonnige hellingen van de Louwberg.

Een introductie die recht doet aan dit stukje Maastricht,
waar prominent het zorgcentrum Sint Gerlachus ligt. Het zorgcentrum stamt uit de
jaren vijftig van de vorige eeuw en vraagt om een dringende renovatie.

In overleg met de nieuwe eigenaar van het gebouw,
Ferox Tower uit Duitsland en projectontwikkelaar PRM 
gaat SATIJNplus het zorgcentrum renoveren met respect voor het oorspronkelijke ontwerp.

Het sobere, maar duurzame renovatieplan zorgt
voor een nieuw energielabel en wel van het huidige label G naar label A.
De hoogste labelklasse en dat voor een zorgcentrum uit 1958!

AS SIMPLE AS POSSIBLE

 Het credo bij deze renovatie is ‘as simple as possible’,
voor zowel het exterieur als het interieur.
De bestemming zal ook na renovatie hetzelfde blijven; zorgappartementen
waar ouderen zelfstandig wonen met enige hulp. Comfortabel en voorzien van alle moderne gemakken.
De indeling van de woonruimten wordt wel zodanig gewijzigd dat ook de zorgverleners
goed hun werk kunnen doen.
Uiteraard geheel rolstoelvriendelijk en goed geïsoleerd.

De balkons zijn bouwkundig aan vervanging toe. Een gedeelte wordt vernieuwd,
voorzien van een fijn hekwerk met wanden die voldoende privacy bieden voor de bewoners.
Aan de andere zijden worden de balkons vervangen door Franse balkons,
waardoor het zicht naar buiten verbeterd wordt.
De fraaie lijnstructuur die zo kenmerkend is voor het originele ontwerp,
blijft daarbij gehandhaafd.