Sandra Wigmans-Pustjens

Architect / directielid
Ontwerper zijn betekent volgens Sandra, goed om je heen kijken. Sferen proeven en benoemen wat je ziet. Het definiëren van beelden helpt om tijdens het scheppen van nieuwe ruimtes, nieuwe scenario te creëren. Wat maakt deze plek fijn, geborgen en een thuis? Dat zijn, aldus Sandra, dé randvoorwaarden voor een ontwerper van zorg- en woningbouw. Het geeft Sandra veel voldoening om samen met een opdrachtgever, die redeneert vanuit de zorg, de bewoner centraal te stellen en daar letterlijk en figuurlijk een thuis om heen te bouwen. Kijken, luisteren en reageren. Of het nou gaat om een stedenbouwkundige opgave, een gebouw of een schilderij, Sandra creëert met passie én een glimlach, want zo mooi vindt zij het vak.

Bijzondere projecten

“Ik heb wat ‘extra’s’ met deze projecten. Residentie Gerlachus Maastricht; fantastisch om te zien welke uitstraling dit voormalige bejaardentehuis uit de jaren 50 heeft gekregen. Een lelijke eend die uitgegroeid is tot een mooie zwaan. Het Vincentiushuis Venray: kleinschalig wonen voor mensen met dementie. Deze nieuwbouw heeft een meerwaarde voor de omgeving en de gebruiker.
En als derde project: Kloostervelden Sterksel. Deze zorgwoningen en volledig nieuwe woonwijk zorgen er voor dat ik al meer dan 10 jaar het voormalige instellingsterrein van de stichting Kempenhaeghe bezoek. In die tijd heb ik deze plek zien veranderen van een uitgestorven terrein tot een levendige wijk.”

Actueel.

Door Sandra.