Project omschrijving

De kom Heerlen

kwaliteitsverbetering bij versnipperd bezit

estetisch opwaarderen

In de wijk Heerlerheide in Heerlen worden,
in opdracht van woningcorporatie Weller, 153 woningen verduurzaamd
en esthetisch opgewaardeerd, met als resultaat eigentijdse woningen
met lage energiekosten, toekomstproof en met een frisse uitstraling.

De wijk is gebouwd in 1953 en de woningen voldoen
niet meer aan de eisen van deze tijd.
Daarnaast ontbreekt een ventilatiesysteem in de woningen
waardoor de kwaliteit van het binnenklimaat niet meer voldoet aan een prettig comfort.
Het renovatieproject betreft alleen de renovatie van de huurwoningen.
Het ontwerp is afgestemd op versnipperde bezit, waardoor het project voor
de totale wijk  een kwaliteitsverbetering is.

variërend kleurpalet

Na renovatie voldoen de woningen aan energielabel A.
Dit wordt gerealiseerd door het vervangen van de kozijnen inclusief het glas en het na-isoleren van de spouwmuur.
Na de asbestsanering van het dak worden er nieuwe geïsoleerde dakplaten
en nieuwe dakpannen geplaatst. Een nieuwe warmte-terug-win-installatie
zorgt niet alleen dat alle warmte in de woning blijft, maar ook voor voldoende ventilatie.
Na deze renovatie kunnen de woningen eenvoudig aangesloten worden
op een duurzame energiebron.

Door het stralen en opnieuw in kleur voegen van het metselwerk
wordt de schoonheid van de bestaande gevel weer zichtbaar.
Enkele eenvoudige toevoegingen in de gevels, zoals een luifel,
accentstroken tussen de nieuwe kozijnen en een bloemenraam
bij een aantal woningen zorgt per straat voor een variërend kleurpalet, diversiteit en
geeft de wijk een frisse aantrekkelijke uitstraling.