Vertrouwde gezichten aan het roer bij SATIJNplus Architecten

SATIJNplus Architecten heeft een nieuw directieteam. Nou ja nieuw? Harold Janssen, Marcel Roijen en Sandra Wigmans-Pustjens draaien al heel wat jaartjes mee binnen dit bureau. De organisatie is blij dat zij het leidinggevende stokje overnemen.

Wim Heuts: “Ons bureau bestaat al bijna 60 jaar! Dat gebeurt niet zomaar. Het is belangrijk  om regelmatig en vooral tijdig na te denken over de toekomst, onze mensen, organisatiestructuur en continuïteit van de leiding. Ook nu hebben wij weer tijd genomen voor bezinning en reflectie. Het afscheid van Rob Brouwers als partner en senior-architect was natuurlijk ook een belangrijk gegeven.

Wij zijn bijzonder trots dat wij weer zorgen voor een interne opvolging. SATIJNplus voelt als een familiebedrijf en dit drietal zet onze kernwaarden weer voort; bij ons staat de mens centraal, we doen het samen, vertrouwen is belangrijk en wij handelen oprecht en duurzaam.”

Toezichthouder/interne accountant

Wim Heuts neemt nog geen afscheid. Hij blijft vanuit een andere rol betrokken bij het architectenbureau. Wim: “Dat klopt. Aan de ene kant als toezichthouder om de belangen van de aandeelhouders, de organisatie en de medewerkers te bewaken. Aan de andere kant zal ik als een ‘interne accountant’ de financiële controlling voor mijn rekening nemen, zodat dit niet extern hoeft te worden ingehuurd. De dagelijkse leiding en organisatie van ons bureau wordt de verantwoordelijkheid van het nieuwe directie-team.”

Wat vindt het drietal van hun nieuwe verantwoordelijkheid? Zijn ze er klaar voor?

 

Fakkeldrager

Harold Janssen: “Na 33 jaar lid te zijn van het team, voel ik mij een “fakkeldrager”. Ik heb nog persoonlijk met onze oprichter Piet Satijn aan tafel gezeten en heb met al mijn voorgangers samengewerkt. Zij hebben de fakkel aan mij overgedragen. De fakkel van liefde voor het vak en dit bureau.

Voor mij staat de fakkeldrager ook symbool voor een olympisch team. Ik werk namelijk met een breed werkend en denkend team met vele competenties. Het is belangrijk om al deze specialismen in het team bijeen te houden, te inspireren en aan te sporen op permanente ontwikkeling. Groeien in je functie en steeds weer uitgedaagd worden, zorgt voor betrokkenheid en blije medewerkers en natuurlijk ook voor tevreden opdrachtgevers.

Ik zal de fakkel brandend houden en op termijn overdragen om de toekomst te kunnen borgen. Heel fijn dat ik dat kan doen samen met Marcel en Sandra.”

 

Terug naar de toekomst

Marcel Roijen: “SATIJNplus loopt als een rode draad door mijn werkzame leven. Na ruim 12 jaar ben ik in 2010 mijn eigen weg gegaan. Vanuit mijn bedrijf heb ik altijd met SATIJNplus blijven werken. Nu ben ik alweer drie jaar terug op het oude nest. In de basis is er niet veel veranderd en het voelde voor mij direct weer vertrouwd.

We werken nog steeds met een enthousiast team aan mooie projecten. Te danken aan een stabiele organisatie met een zeer goede fundering, aangelegd door onze voorgangers. Deskundig, gedreven en plezierige collega’s zijn hier de basis voor. SATIJNplus is een organisatie waar ik als bouwkostendeskundige en directielid mijn bijdrage aan wil leveren.

Laten we samen mooie projecten blijven realiseren en een toekomstbestendige organisatie creëren om deze door te geven aan de volgende generatie SATIJNplussers. Dat is in ieder geval mijn ambitie.”

 

Familiebedrijf

Sandra Wigmans-Pustjens: “Ik heb bij SATIJNplus kunnen opgroeien van assistent ontwerper tot architect directielid. Met aandacht voor elkaar en ons product halen we het beste uit elke medewerker. Door deze zorgzame houding vind ik ons lijken op een familiebedrijf. En dat vind ik een mooie basis om op door te bouwen.

We kijken vol vertrouwen naar de toekomst samen met een mooi team dat alle ruimte krijgt om zich verder te ontplooien. We verliezen het verleden en onze sterke basis niet uit het oog. Die hebben we nodig om dit prachtige bedrijf van generatie op generatie door te geven.

Een breed werkend architecten bureau waarbinnen verschillende disciplines samen bouwen in balans; dat levert geweldige projecten op die een meerwaarde zijn voor hun omgeving en waarin mensen zich prettig voelen. De volgende generatie SATIJNplussers is klaar voor de toekomst. Zeker weten.”

 

Foto; Kim fotografeert.
Van links naar rechts: Harold Janssen, Marcel Roijen en Sandra Wigmans-Pustjens.

 

 

 

 

 

Lees meer

van Lilian Zeekaf