Delen is het nieuwe vermenigvuldigen

Vanochtend werd ik wakker in een ultieme thuishaven voor bewuste reizigers, die verantwoord en gezond leven belangrijk vinden. Mijn overnachting had plaatsgevonden in een ‘Tiny Dream House’. Een droomhuis, gemaakt van hét bouwmateriaal van de toekomst – kruislaaghout (Cross Laminated Timber). Tevreden maakte ik mij klaar voor de dag en liep ik zachtjes naar het badhuis. In de hoop niemand anders uit zijn of haar droom wakker te maken.

 

Het was nog vroeg, maar voor mij een gewone maandagmorgen; start van een nieuwe werkweek. De geur van een gezond ontbijt kwam mij tegemoet en beloofde een heerlijke start van de dag. Langzaam werd het buiten licht en druppelende andere gasten de ontbijtzaal binnen. Jong en oud. Ze leken zich thuis te voelen bij dit hotelconcept. Het deed mij terugdenken aan ons ontwerpproces en mijn rondreis door Japan. Mijn logeerpartij in eigen stad Maastricht en in ‘mijn’ project voelde helemaal niet gek. Integendeel, het voelde heel vertrouwd.

 

Common sense of being

Drie jaar geleden startte we met het ontwerp van The Green Elephant. De ontwerpopgave betrof het herbestemmen van een vijftal panden rondom een stadstuin tot hostel, waarvan vier gemeentelijk monument. In vertrouwen ontvingen we het ho(s)telconcept. Mijn hart maakte een sprong.

Destijds stond ik, toevallig of niet, op het punt om een rondreis door Japan te maken. De accommodaties van deze reis heb ik afgestemd op de slaapomgeving die het hotelconcept The Green Elephant beoogde te huisvesten. Elke dag sliep ik in andere accommodaties, van capsules tot aan traditionele ‘ryokans’ en ervaarde ik wat het was om luxe te delen met andere reizigers, als onderdeel van een duurzame gedachten. Iets wat onze Westerse Wereld vandaag de dag moet herontdekken.

The Green Elephant

The Green Elephant biedt de mogelijkheid om deze ‘common sense of being’ te ontdekken. Het hostel levert vanuit een binnenstedelijke oase een bijdrage aan een fitte, groene en gezonde wereld. ‘Het is een spot met een community aan digital nomads, bewuste budget wereldreizigers en health lovers die verantwoord in het leven staan’, aldus The Green Elephant.

Mijn overnachting bij The Green Elephant bevestigde dat wij allemaal de impact op de aarde kunnen verkleinen door te delen en te investeren in zowel het welzijn van zichzelf als die van de ander. Thuis of op reis. Meer informatie over ons ontwerp vind je hier.

Lees meer

van Omayra Mingels