Verras ouderen met dementie met ‘Beleef Den Bosch’.

In het levendige Woonzorgcentrum Noorderkroon in Den Bosch wonen 12 oudere bewoners van Cello samen met bewoners van BrabantZorg. Hier genieten ouderen van het leven, al of niet met een lichamelijke of verstandelijke beperking. Noorderkroon ligt magistraal aan de Ploossche Plas, in hét centrale hart van de wijk Haren, Donk en Reit in ’s-Hertogenbosch-Noord. Deze prachtige omgeving is voor ons de inspiratiebron voor een nieuwe, zogenaamde ‘belevingsroute’.

Waarom een nieuwe belevingsroute?
Noorderkroon bestaat uit eigen woningen die in een kring liggen rondom een atrium en daar is veel activiteit. De rondgang geeft een mooi uitzicht op het atrium. De gang zelf zou veel aantrekkelijker gemaakt kunnen worden. Samen met de begeleiding hebben wij een plan gemaakt voor een ‘belevingsroute’ met als thema ‘Den Bosch’. Van een ‘Korenburgstraat zitje’ met parasol tot een groene voelwand met als thema ‘het Bossche broek’. Met elkaar gaan wij zorgen dat de prachtigste plekjes van Den Bosch de bewoners uitnodigen om te bewegen, voelen, luisteren en ruiken. We creëren een omgeving die bewoners met dementie laat wandelen, ontmoeten en hun zintuigen prikkelt. Wij verheugen ons nu al op hun blije gezichten!

 

Tovertafel voor bewoners en omgeving.
In die belevingsroute waar de zintuigen worden geprikkeld, zou een tovertafel een bijzondere aanwinst zijn. Een tafel waar mensen, bewoners van Noorderkroon én bewoners uit de omgeving elkaar ontmoeten. De eerste verdieping leent zich geweldig voor het plaatsen van deze tafel en is een bekroning van 10 jaar samenwerking op Noorderkroon. De bewoners hebben de Vrienden van Cello gevraagd om hierbij te helpen en dat is inmiddels gelukt!

Wij wensen de bewoners van Cello veel betoverend plezier!

https://www.vriendenvancello.nl/openstaande-wensen/op-manis-krijgsmanhof-is-tovertafel-geweldige-aanwinst/

Lees meer

van Ruby Willems