The Green Elephant

‘Glostel’ met een binnenstedelijke oase.

Door de ogen van de conceptbedenker.

Een hostel is een onmisbare plek voor elke stad. Steeds meer mensen bereizen en ontdekken de wereld middels openbaar vervoer en zijn bereid om luxe te delen als onderdeel van een duurzame gedachten. 

Hotelmanager Debbie Pool heeft het hotelconcept The Green Elephant ontwikkeld, als onderdeel van LBG Hotelsmen daarmee het glamerous hostel (glostel) naar Maastricht gebracht. 

Hoteleigenaar LBG Hotels exploiteert The Green Elephant in een viertal monumentale panden aan de St. Maartenslaan en in het voormalig kantoorpand aan de A. Battalaan in Maastricht. Het hostel wordt daarmee volledig geïmplementeerd in een bestaand bouwblok van ‘Wyck’, een wijk vlakbij het Station van Maastricht.

Inspiratie.

Er werd naar een uitdagend en passend ontwerp gezocht voor de herbestemming van deze panden, waarbij de trapsgewijze typologie van het bouwblok leidend is geweest. De monumentale structuur van de hoofdbouwmassa met daarachter aanbouwen, die worden omzoomd middels een erfafscheiding is intact gebleven, 

Specifieke wensen van het hostel zijn ondergebracht in een nieuwe aanbouw in hetzelfde rood/bruin metselwerk en zorgt voor een binnenstedelijke oase.

Ontwerper Omayra Mingels bleef een nachtje slapen.