Nieuwe subsidie voor de verduurzaming van uw eigen woning!

U kunt er haast niet meer omheen, in alle media wordt gesproken over het klimaatakkoord en de urgentie om onze gebouwen te verduurzamen. De reden is duidelijk, de Co2 uitstoot moet afnemen zodat de klimaatverandering wereldwijd beperkt wordt. En heel concreet: er is afgesproken dat we in 2050 geen aardgas meer mogen gebruiken voor het verwarmen van onze gebouwen. Deze omschakeling gaat niet zomaar, gebouwen zullen hiervoor aangepast moeten worden.

De afgelopen jaren heeft SATIJNplus Architecten zich gespecialiseerd in het verduurzamen van bestaande gebouwen. Inmiddels hebben we al meer dan 100 gebouwen, variërend van particulieren woonhuizen tot rijksmonumentale complexen verduurzaamd. In onze aanpak onderzoeken we hoe de energiehuishouding van het pand geoptimaliseerd kan worden. Onder meer door beter te isoleren, het slim en architectonisch verantwoord opwekken van duurzame energie en het toepassen van duurzame gasloze installaties. Essentieel voor onze manier van werken is de aandacht voor de kwaliteit van het binnenklimaat en de betaalbaarheid van de maatregelen. In veel gevallen is het budget niet toereikend om alle maatregelen in een keer uit te voeren. Wij adviseren welke volgorde het beste aangehouden kan worden, zodat u de vervolgstappen eenvoudig later kunt uitvoeren.

Om het verduurzamingsproces te versnellen zijn er een aantal subsidieregelingen door het rijk beschikbaar gesteld. Op 2 september opent een nieuwe subsidie speciaal voor het isoleren en het verbeteren van de ventilatie van uw eigen woning. Per woning kan de subsidie oplopen tot max. €10.000 en voor zeer energiezuinige woningen tot  €15.000.

Wellicht heeft u al nagedacht over hoe u uw eigen woning kunt verduurzamen en kan deze regeling bijdragen aan de haalbaarheid van deze plannen. Wij denken graag met u mee over de technische uitvoering en kunnen u helpen met de subsidieaanvraag.

Wilt u meer weten over deze subsidie en de mogelijkheden voor uw woning? Of wilt u weten welke mogelijkheden er zijn voor het verduurzamen van uw bedrijfspand of VVE? Neem dan contact op met Martje van Horrik of Harold Janssen.

Lees meer

van SATIJNplus Architecten