De ‘Koningin’ van Vredepeel in ere hersteld.

Onlangs is de herbestemming van de ‘Koningin van de Vrede Kerk’ in Vredepeel officieel geopend door gedeputeerde Ger Koopmans, in aanwezigheid van de burgemeester, bisschop Harrie Smeets en enthousiaste dorpsbewoners.

Uniek concept

De kerk heeft ruimte gemaakt voor een gemeenschapshuis. In de nieuwe situatie zijn beiden functies aanwezig! Dit is gelukt doordat de kerk nu minder ruimte inneemt. Het verouderde gemeenschapshuis dat pal naast de kerk lag wordt gesloopt. Een win-win situatie want de exploitatie was voor zowel de kerk als het gemeenschapshuis niet meer op te brengen.

Dit prachtig huwelijk is een uniek concept dat elders niet gelukt is, maar hier wel, is mogelijk is gemaakt door de enorme inzet van de bewoners uit het dorp Vredepeel. Samen met de besturen van de kerk en het gemeenschapshuis hebben wij een energiezuinig gebouw ontworpen en gerealiseerd. Bijzonder detail; de uitvoering is nagenoeg volledig uitgevoerd zoals het ontworpen is. Het hele dorp is ontzettend blij met de nieuwe multifunctionele accommodatie die door de verschillende flexibele ruimten uitermate geschikt is voor het actieve verenigingsleven.

Zie ook het artikel van NRC.nl; de pastoor deelt de kerk nu met dertien clubs.

Interesse in meer informatie? Dan kun je terecht bij projectleider John Hoeben.

Lees meer

van SATIJNplus Architecten