Al kennisgemaakt met ALEX Maastricht?

Alex Maastricht is binnen een jaar dé hotspot van Wyck. Een stijlvolle ontmoetingsplek voor zowel bezoekers als ‘Mestreechteneren’, op loopafstand van het Centraal Station. Het hotel is vernoemd naar Alexander Batta, een geliefde cellist en componist, en bewijst in korte tijd net als hem een graag geziene gast te zijn in de omgeving.

Wij hebben de transformatie van Alex Maastricht ontworpen in opdracht van Maes Vastgoed. Het voormalig hotel ‘Le Guide’ was volledig uitgeput en enkel van haar teloorgang te redden middels een nieuw hotelconcept en een forse investering. De uitgangspunten voor het ontwerp waren: het behoud van de waardevolle monumentale structuur, het optimaliseren van de organisatiestructuur en de hotelkamers te voorzien van badkamers. Om de exploitatie rendabel te maken was het noodzakelijk het hotel met enkele kamers uit te breiden. En dat is gelukt.

In het ontwerp heeft het trappenhuis een allesbepalende rol gekregen. Het is gecomprimeerd en verplaatst om zowel de bestaande als de drie nieuwe hotelkamers te ontsluiten. Deze drie nieuwe hotelkamers zijn als een opzichzelfstaand volume toegevoegd aan het monument, middels een eigentijdse vormgeving. De nieuwe look straalt, net als het eclectisch vormgegeven monument, de voorliefde uit voor rijke en lokale ambachten.

Zonder twijfel is het gastvrije ALEX een bezoek waard!

Architecten: Rob Brouwers & Omayra Mingels

Lees meer

van Omayra Mingels