Stikstofdepositie-eisen. Hoeveel woningen kun je bouwen?

Zoals bekend is sinds enkele jaren de stikstofdepositie een belangrijk thema binnen de bouw. Om meer inzicht te krijgen wat het precies inhoudt, is Jeroen Slijpen, 3e-jaars student Built environment, Hogeschool ZUYD, gestart met een onderzoek.

Jeroen: “Het doel van het onderzoek is om inzicht te krijgen hoeveel woningen er binnen een bepaalde straal van een Natura 2000-gebied gebouwd kunnen worden waarbij de stikstofdepositie-eisen niet overschreden worden.

Tijdens dit onderzoek verdiepte ik mij in de Aerius Calculator; een berekening die weergeeft hoeveel stikstofdepositie er plaatsvindt rondom een emissiebron. Ik heb een Aerius-berekening gemaakt voor 1, 6 en 31 woningen op een bepaalde afstand tot het Natura 2000-gebied. Op dit moment pas ik verschillende categorieën voertuigen en verschillende brandstoftoeslagen toe in de berekeningen.

Mijn stagebegeleider Bart Homberg van SATIJNplus Architecten begeleidt mij tijdens het onderzoek en is een goede sparringspartner. Eind deze maand hoop ik mijn onderzoek af te ronden en presenteer ik mijn bevindingen in het team.”

Wij zijn benieuwd. Wordt dus vervolgd!

Lees meer

van SATIJNplus Architecten