Kaboom Hotel

Eigentijds met een vleugje historie.

Kaboom hotel

In een bestand pand, recht tegenover het Centraal Station Maastricht, is het KABOOM HOTEL ontworpen. Een hotel waar low-cost en luxe hand in hand gaan voor de reiziger van nu. Dit hippe hotel draagt positief bij aan het Maastrichtse toerisme. In opdracht van de gebroeders Maes gerealiseerd. Roger Haan van bureau InterAlter was verantwoordelijk voor het interieur.

Eigentijds ontwerp.

KABOOM is in het vroegere ‘Hotel Rosier’ (1934) gevestigd, toentertijd een begrip in het Maastrichtse Wyck. In het hoekpand, boven de koffiezaak, werd een prominente bouwmassa aangebracht die in een eigentijds ontwerp aansluit bij de bouwstijl van het voormalige hotel.

De nieuwbouw verhoudt zich in proporties, met een toren die de hoek accentueert, tot het hotel aan de overzijde, ‘Amrâth Grand Hotel de l’Empereur’. Vanuit de hoofdentree is een dakterras toegankelijk; een ontmoetingsplek voor de hotelgasten. Enkele aangrenzende panden aan weerszijden van het hoekpand waren ook onderdeel van het plan, dat in totaal 60 hotelkamers herbergt.

Credits beelden: KABOOM HOTEL