Landgoed Altenbroek

Voeren

Kasteel met boerderij

Gelegen vlak over de Belgische grens in een groenrijke omgeving waarborgt ‘s-Gravenvoeren het monumentale landgoed Altenbroek (voorheen bekend onder de naam Kasteel Altembrouck). Van origine was landgoed Altenbroek een kasteel met boerderij waar de bewoners leefden van de nabijgelegen boomgaarden en veeteelt.
Door de functieverandering van het kasteel naar hotel in 1994 volgde het volgende hoofdstuk binnen het verhaal van Altenbroek. Door toevoeging van feestzalen, vergaderruimtes en een restaurant kwam de leisure functie van Altenbroek volledig tot bloei. Een rijke historie en een unieke samenkomst van stijlen en bouwstructuren zorgen bij landgoed Altenbroek voor een fameuze uitstraling.

De opgave

De opgave voor landgoed Altenbroek betreft de verdere ontwikkeling van de leisure functie die zijn intrede heeft genomen eind twintigste eeuw. In de verdere ontwikkeling van het hotel worden de leegstaande stallen omgevormd tot luxe hotelkamers en vakantieappartementen. De 11 nieuwe hotelkamers en 14 vakantieappartementen liggen in de rustige groene omgeving en zorgen voor een aangename ervaring. Ingrepen in de bestaande bebouwing zijn altijd met respect, naar waarde en volgens de gedachtegang van de historische boerderij uitgevoerd.

 

Fotografie: Altenbroek