Alex

Stijlvol ontmoeten in Wyck.

Dé hotspot.

Sinds juni 2018 biedt Alex Maastricht voor zowel de bezoekers als de bewoners van de stad Maastricht een stijlvolle ontmoetingsplek op loopafstand van het Centraal Station Maastricht.

Maes Vastgoed gaf ons de opdracht een nieuw toekomstperspectief te ontwerpen voor het monumentale pand, het voormalige Hotel Le Guide. Dit gebeurde onder voorwaarden dat: de waardevolle monumentale structuur behouden zou blijven, het restaurant geoptimaliseerd zou worden, de hotelkamers een eigen badkamer zouden krijgen en dat er meer hotelkamers kwamen om de forse investering enigszins rendabel te maken.

Eclectische vormgeving.

Het ontwerp van hotel Alex Maastricht, onderstreept de schoonheid van het monument dat in 1896 in eclectische stijl werd gebouwd en daarmee onderdeel vormde van de laat 19e eeuwse uitbreidingswijk van Wyck. Het bestaande monument heeft weer in zijn architectuur, plasticiteit verkregen door lichtgrijze accenten. De indeling van hotelkamers grijpen terug op de bestaande structuur, waarbij een nieuw trappenhuis de schakel tussen nieuw en oud vormt. De nieuwbouw, drie nieuwe hotelkamers, zijn middels een eigentijdse vormgeving aan het complex toegevoegd. Op een weliswaar geheel andere wijze, representeert ook deze architectuur een rijke en lokale ambacht.