Technische restauratie

Vakmensen in restauratie en onderhoud.

Team BCT

BCT staat voor Bestekken, Calculaties & Toezicht. Dit team wordt gevormd door Marcel Roijen, Maichel Bessems, Dennis Somers, Mitch van Til en Roxanne Starren. Als nood aan de man komt zijn Harry Pallada en Peter Houben standby.

De teamleden van BCT, zijn specialisten op het gebied van (rijks)monumenten. Door hun oprechte zorg voor, ervaring met en kennis van het cultureel erfgoed, zijn zij enorm betrokken bij de instandhouding van monumenten.

Eerst rekenen dan tekenen

Een eigenaar van een monumentaal pand kan alle aspecten m.b.t. restauratie of onderhoud van een monument met een gerust hart toevertrouwen aan dit team. Van initiatieffase tot en met oplevering. Dit betekent dat onze mensen het proces initiëren, coördineren en bewaken. Uiteraard zorgen ze voor alle vergunningen, subsidies en contracten met uitvoerende partijen.

Binnen ons bureau wordt de visie “Eerst rekenen dan tekenen” uitgedragen. Een visie die een bewezen werkmethodiek aanbeveelt die realistisch is en teleurstellingen voorkomt als het gaat om de restauratiemogelijkheden.
Meer weten? Neem gerust contact op met
Marcel Roijen via mroijen@satijnplus.nl

Inmiddels zijn al meer dan 100 kerken in Zuid-Nederland en België, gerestaureerd en/of onderhouden ter voorkoming van verval. Dit geldt niet alleen voor kerken, maar ook voor ander monumentaal vastgoed zoals: woonhuizen, fabriekspanden, kastelen en kloosters.

Belvédère Maastricht

Gebiedsontwikkeling Belvédère | Vestingwerken Lage Fronten Maastricht is een zeer bijzonder project. Wij waren betrokken bij de restauratie van de vestingwerken Lage Fronten, onderdeel van het Frontenpark. Het opnieuw verbinden van de Hoge en Lage fronten is onderdeel van de ‘Gebiedsontwikkeling Belvédère Maastricht’.