Project omschrijving

Sint Elisabeth Huis Maastricht

Dialoog tussen oud en nieuw.

Eigentijds

Het Elizabeth huis, genoemd naar Elizabeth Strouven,
is het restant van de hoofdentree van het voormalig ziekenhuis.
Het ziekenhuis is gesloopt en het verpleeghuis Klevarie is er voor in de plaats gekomen.
De voormalige verbinding met het ziekenhuis is aan de achtergevel
nog zichtbaar middels bouwsporen.

In het gevelbeeld hebben we het thema van de grootschalige ramen
van het monument vertaald naar een eigentijds architectonisch beeld.
Tevens hebben we de symmetrische  opbouw van de voorgevel als uitgangspunt gehouden
voor de eindige afbouw aan de achtergevel.
De baksteen en kleurpalet is volledig afgestemd op het monument.
Stedenbouwkundig ontstaat er eenheid en in architectuur een dialoog
tussen oude en nieuw.

Het Elizabethhuis biedt onderdak aan Envida.