Rabobank Centraal Zuid-Limburg2018-07-18T13:33:25+00:00

Project Description

Rabobank Centraal Zuid-Limburg

Transformatie van hoeve en hotel tot adviescentrum

ERFGOEDWAARDE

Tot voor kort was Rabobank verspreid over de regio en diverse lokale kantoren.
In het kader van efficiency is gezocht naar een nieuwe, centrale locatie voor een kantoor
in de regio Zuid-Limburg. De opdrachtgever had de uitdrukkelijke wens
om zich te vestigen in bestaand vastgoed, bij voorkeur mét culturele erfgoedwaarde.

Na een grondige haalbaarheidsstudie bleek Hoeve Overhuizen in Bocholtz
geschikt voor deze wensen. Maar de structuur en ambiance van een voormalig hoeve
en hotel zijn natuurlijk anders dan die van een werkomgeving.

LICHT, LUCHT EN RUIMTE

In de monumentale hoeve is het klantencontact centrum ondergebracht.
De bestaande uitbreiding, het hotel,van de hoeve dient als backoffice.

Licht, lucht en ruimte creëren, dat was het doel. Om zoveel mogelijk openheid te creëren
en het nieuwe werken te introduceren zijn er op een slimme manier interventies
gepleegd waardoor er een open en transparant middendeel is ontstaan. Deze ruimte is
functioneel ingezet als “faciliterende ruimte”. De ruimte wordt middels glazen wanden
gescheiden van de kantoorruimtes. De kantoorruimtes genieten van
veel daglicht en zicht op de omliggende natuur maar ook de binnenplaats van de hoeve.
Door een goede afstemming in het interieur tussen monument en
nieuwbouw is er sprake van een totaalbeleving.