Project omschrijving

Hoog Stratum Eindhoven

Historische waarde. Comfort van nu.

Knipoog naar het zwembadverleden

Het CKE-gebouw in Eindhoven, het voormalig Dommel- of Sportfondsenbad, wordt
herontwikkeld tot luxe woningen in samenwerking met CRA Vastgoed.
Om de herinneringen van vele Eindhovenaren (die er onder andere hebben leren zwemmen)
in leven te houden, blijven de bestaande gevels uit de jaren ’30 aan de Stratemsedijk
en de Jan Smitzlaan beleefbaar.

TON-SUR-TON

Als een echo uit het verleden zijn de oude gevels aanwezig,
met daar bovenop ‘de nieuwbouw’ met 37 woningen, gesitueerd aan een binnenhof.
Het verschil in materiaal en expressie is subtiel.
We hebben bewust gekozen voor een ton-sur-ton benadering
waar steen mix en glans het onderscheid maakt tussen
‘wat er stond’ en ‘wat er bij gekomen is’.

Het U-vormigwooncomplex omsluit een binnentuin,
met waterpartij die verwijst naar het oude zwembad.
Daaronder een parkeergarage voor bewoners.