Eegelshoeve Someren2018-06-08T15:43:27+00:00

Project Description

Woonzorgcentrum Eegelshoeve Someren

Vorstelijk wonen op locatie voormalige kasteel Eegelshoeve

Omgeving als inspiratie

Aan de rand van de kern van het Brabantse Someren is een eigentijdse woonomgeving
gecreëerd, ter vervanging van het huidige zorgcomplex. Inspiratiebron is
gevonden in de ligging van de bestaande boerderijen. Dit is terug
te zien in het ontwerp van passende gebouwen, met
veel stijl en geborgenheid.

Op grotere afstand is het belangrijk ook de kappenstructuur
van de omgeving te respecteren. Hetgeen in dit geval ook betekent dat alle kapvormen van het
nieuwe zorgcentrum zowel in materiaalkeuzen als daklijnen vanaf 3 meter
hoogte worden aangezet en derhalve niet afwijkend zijn
van diezelfde omgeving.

smeltcruise

De grotere massa’s staan zodanig opgesteld in het landschap dat zij mooi inpassen in
het landschap en tegelijkertijd ontstaat er een aangenaam beeld voor de bewoners van het complex.
Als tussenlid is een multifunctionele accommodatie onder de grote luifel
gerealiseerd, waarvan naast de directe omgeving ook de Somerse
gemeenschap gebruik maakt, zodat er een soort
activiteitenplein ontstaat.

Inwoners, bewoners, omwonenden, bezoekers,
passanten, allen tezamen zorgen voor een smeltcruise van activiteiten welke
op het gebruik van dit complex een positieve uitwerking heeft als nieuw
ontmoetingscentrum binnen de gemeenschap.

Ook in de keuze van afwerkingen, details en materialen is zorg
gedragen voor herkenning en afstemming zij het met een modernere vertaalslag
op de voor de gebruikers herbruikbare omgeving. Dit leidt tot
rust en derhalve positieve uitwerking in de beleving
bij de bewoners.