Abtstraat Maastricht 2017-10-03T13:17:58+00:00

Project Description

Monument Abstraat 3

Centrum Maastricht

Het huis van de filantropie

Onze opdracht van het Elisabeth Strouven Fonds was om het monumentale pand aan de Abstraat 3,
dat al enige jaren leegstond, te restaureren en te voorzien van een moderne aanbouw.

Het moest een ‘huis voor de filantropie’ worden, passend bij de doelstellingen van de stichting.
Het monument is in zijn oude grandeur teruggebracht en de aanbouw heeft een modern accent.

Aandacht voor duurzaamheid

Er is veel aandacht geweest voor duurzaamheid. Het pand is maximaal geïsoleerd en heeft
een ultramodern luchtverversingssysteem met CO2-gestuurde regeling. Afhankelijk van de
buitentemperatuur wordt het pand verwarmd of gekoeld middels een warmtepompinstallatie.
Het pand is afgekoppeld van het aardgasnetwerk. Alle verlichting is ledverlichting.

De tuin is ecologisch ingericht (inheemse planten) en wordt ook zo beheerd.